Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

BRCBK

Buskerud RC Båt Klubb

Klubben har tilhørighet i Drammen.

Buskerud RC Klubb som ble stiftet i 1979 overtok noe midler etter Drammen RC Bil og Båt klubb, og skulle videreføre innteressen for RC hobby i Drammensområdet. Vi tok vare på mange med både bil og båt som innteresse, samt att mange modellflygere også tilsluttet seg klubben vår. Båthobbyen tok helt av og grunnen til det var att vi hadde lokaler i en ungdomskole som Roger Ludvigsen ( senere kjent som HOBBYMANN i Drammen) var lærer. Dette gjorde att det ble modellbåt som formingsfag på skolen, og vi ble fort vel 100 medlemmer innen rc fly – bil – båt – kategorier. Dette resulterte i en drømmestart for BRCK, og båtgruppa arrangerte sitt første løp på Drammen camping i 1980. Etter dette gikk det slag i slag og BRCK´s båtgruppe begynte å gjøre seg bemerket ved løpene. Etter hvert dukket det opp heatracingkjørere fra distriktet, som hadde kjørt rc-båt tidlig bl.a. Stein Tummert og Odd Tangen, som var veldig Amerika fiksert på båter og utstyr. De ble enslags veileder for «need for speed» i hydroklassen !

Støping av skrog begynte å gjøre seg gjellende. Vi hadde kjennskap til flere Osloprodusenter, og både minicat, trouble , og noen andre forsøk på skrog, dukket opp, noen dårlig og andre var værre. R.Ludvigsens Modellverksted som hadde mange fine skrog, produserte og leverte mye i hele Norge. Faktisk i dag dukker det opp skrog både «her og der» som er fra den tiden. Leif Rasmussen og «Østfoldgutta» kjørte tidlig utgave av kajakken og saker fra Sverige kom også på markedet, takket være deltagelse fra «søta bror». Men, da fikk vi noen kjøreproblemer som ble ett hett diskusjonstema videre i sporten vår. Motorer og båter begynte å gå fort, og det resulterte i att noen «katter» lettet, og v-bunner tverrvente og kom i motsatt vei i kjøreretningen.

Litt opp i 80- årene var modellbåt racing på vei nedover. Mye skyltes dalende interesse i Oslo, som tross alt var den drivende delen i Norge på 70 tallet. Drammen og vi i BRCK båtgruppa var med å gjorde rent bord mange steder med utstyr i toppklasse. En stor takk til leverandører, som TK Trading, Hobbymann og ikke minst ORBIT i Moss som bidro med mye spesialtilpassede deler for sporten vår. Uten Dem hadde vi hatt problemer med å få til bygging og rigging av utstyr.

Buskerud RC Båt Klubb
Kontakt Info :

post@brcbk.org

Steinar Ludvigsen

99586493

www.brcbk.org

Det vill tilkomme mer tekst etter hvert !!

Reklame
%d bloggere liker dette: