Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

INFO

Heatracing er konkurranse kjøring med radiostyrte modell speed båter. Båtene, som er klassifisert etter motorstørrelse og skrogtype, kjøres på en oval bane som er 120 meter lang og 20 meter bred (Langsidene er 100 m lange og svingene har en radius på 10 m) . Det kjøres fire klasser med flerskrogs båter og seks klasser med offshore liknende båter. Det kjøres også tunnelbåt-klasser.

· Hydroene er de båtene som likner minst på båt, men som til gjengjeld går fortest. Dette er flerskrogsbåt. Disse kan under ideelle forhold oppnå hastigheter opp mot 130km/t.

· Offshore-båtene kan være enten v-bunnsbåter eller katamaraner, og de skal likne på virkelige offshore båter.

· Tunnel-båtene er formel katamaraner, med stor likhet til sine originale storesøstre. Disse kjører en trekant bane.

Løpene, eller heatene som de kalles, går ut på å først gjennomføre et bestemt antall runder i Hydro og Tunnel klassene. Førstemann til mål vinner heatet. Dette gir 400 poeng. Plassene nedover listen gir mindre poeng. I løpet av de to dagene konkurransene pågår, kjøres det totalt 6 heat, flest mulig poeng samlet kårer vinneren..

Heatene i Offshore-klassene gjennomføres i en tids-periode etter at starten er gått. Det er om å gjøre å fullføre flest mulig runder på 8 minutter. Det kjøres totalt 4 heat på en NC runde, hvor av 3 heat er tellende. Flest runder kårer vinneren.

Startprosedyren :

På vannet, framfor førerne, ligger det en startklokke. Denne viser hvor lang tid det er igjen til selve starten går. Klokken startes. Det er da 2,5 minutter til selve starten går. To minutter av denne tiden brukes til forberedelser, dvs å starte motorene og få båtene på vannet. Når det er 30 sekunder igjen er det ikke lov til å starte flere motorer eller

sette båter på vannet. I disse 30 sekundene skal båtene volte rundt banen. Når “kjøresignalet” går, som er en blitzlampe, er løpet i gang. Det er selvfølgelig om å gjøre å «treffe» startlinjen så nøyaktig som mulig. Kjører man over for tidlig er dette «tjuvstart», og kjøreren må kjøre en runde til før han får godkjent start.

I Offshore-klassene er det tillatt å starte båter og få dem på vannet etter at starten er gått for de som ikke rakk det ila de 2 minuttene forberedelsestiden varer, i 30 sekunderen skal det ikke startes båter på starbryggen. Det er også tillatt å ta båten inn til egen startposisjon på brygga for justeringer e.l. feilretting for så å fortsette så lenge heatet varer.

Plasseringen i hvert løp gir NorgesCup poeng, som sammenlagt etter 4 tellende av 5 runder til sist avgjør en Norgesmester i hver klasse.

Ønsker du å lese mer om gjennomføring av løp anbefaler vi å lese regelverk

Reklame
%d bloggere liker dette: